Formare, învățare și dezvoltarea competențelor

Dorim ca toate unitățile noastre de afaceri să încurajeze angajații să dobândească noi competențe și să le aplice în activitatea lor de zi cu zi.

Cifre cheie

  • 83800
    employees in 2020
  • 12000
    permanent contracts (or equivalent) signed in 2020
  • 3300
    work-study students

Academiile VINCI Energies

Academia VINCI Energies își propune să răspândească know-how-ul și competențele transversale prin furnizarea de cursuri de formare care facilitează aculturarea și contribuie la răspândirea valorilor fundamentale ale VINCI Energies. Un total de 120 de cursuri de formare personalizate – în persoană sau online – acoperă modul în care unitățile noastre de afaceri sunt gestionate și funcționează zi de zi.

Aceste cursuri sunt ținute de experți externi și interni – cum ar fi manageri de proiect, responsabili de sănătate și siguranță și directori, precum și manageri administrativi și contabili/financiari – ceea ce garantează o predare inovatoare și o abordare concretă a domeniilor noastre de activitate.

Rețeaua VINCI Energies Academy acoperă Africa, Germania, Brazilia, Țările de Jos, Spania, Belgia, Suedia, România și Regatul Unit, cu cursuri adaptate la fiecare cultură specifică.

Institutele noastre de marcă

Pe lângă rețeaua noastră de academii, institutele noastre specializate, conduse de mărci, organizează cursuri de formare pe liniile noastre de afaceri și expertiză.

Institutul Omexom

Institutul Omexom este dedicat sectorului energetic. Cursurile sale de formare acoperă subiecte precum întreținerea semafoarelor, iluminatul public, securitatea substațiilor electrice, autosuficiența și inspecția liniilor aeriene. În plus, o platformă online îi ajută pe fiecare dintre angajații noștri să înțeleagă noile provocări pe care le implică tranziția energetică.

Institutul de soluții pentru construcții

Institutul de Management al Facilităților este dedicat carierelor în domeniul managementului facilităților. Acesta îi ajută pe angajații noștri să își consolideze performanța energetică, excelența operațională și abilitățile de întreținere digitală și să învețe despre roluri specifice, cum ar fi ofițeri de ospitalitate sau manageri de situri. Aceste cursuri îi ajută pe angajați să anticipeze schimbările din cariera lor și să își sporească nivelul ridicat de expertiză.

În 2020, Axians a inaugurat un nou centru de inginerie în Portugalia pentru a oferi servicii în domeniile securității cibernetice, cloud și servicii gestionate, analiză de date și realitate augmentată.

Programe de muncă-studiu, ucenicie și stagii de practică

Unitățile noastre de afaceri acordă o atenție deosebită integrării profesionale a tinerilor. Programele de ucenicie și programele de studiu ne oferă posibilitatea de a le oferi tinerilor o formare în ceea ce privește liniile noastre de activitate, metodele și expertiza noastră și de a lua în considerare colaborări pe termen lung. De exemplu, am înființat un curs de BTS electrotehnic cu organizația de formare Les Compagnons du Devoir din estul Franței.

Mulți dintre managerii de proiect, managerii de unități de afaceri și directorii noștri au avansat pe plan intern.

Legături cu școlile

În fiecare an, VINCI Energies semnează și reînnoiește mai multe parteneriate cu instituții academice, cum ar fi ESTP Paris, școlile de inginerie ENSEEIHT și INSA Strasbourg (Franța), Coventry University (Marea Britanie), University of Queensland (Australia), École Supérieure Polytechnique din Dakar (Senegal) și École Centrale din Casablanca (Maroc).

Axians inaugurează un nou centru de inginerie

Axians tocmai a inaugurat un nou centru de inginerie în orașul Castelo Branco (Portugalia) pentru a oferi servicii în domeniile securității cibernetice, cloud și servicii gestionate, analiză de date și realitate augmentată.

Read more
Crearea unui curs de BTS electrotehnic

VINCI Energies investește în ucenicie prin înființarea unui curs de BTS* în electrotehnică cu organizația de formare Les Compagnons du Devoir din estul Franței.

Citește mai mult
Alăturați-vă

Cariere în centrul transformării

Aruncați o privire la carierele noastre