Sanatate si siguranta


Arnaud Grison

Refuzăm să considerăm că accidentele de muncă și bolile profesionale sunt inevitabile. Credem cu tărie că orice accident poate fi prevenit și că toți avem un rol de jucat. Suntem uniți de angajamentul nostru de a asigura sănătatea și siguranța tuturor la VINCI Energies: aceasta este una dintre valorile noastre corporative de bază.


Arnaud Grison CHAIRMAN AND CHEIF EXECUTIVE OFFICER OF VINCI ENERGIES

Construirea unei culturi a excelenței

Safety Excellence a fost inițiat în 2017 pentru a promova un comportament exemplar și pentru a construi o cultură a excelenței în materie de prevenire, sănătate și siguranță. Această cultură se bazează pe proceduri și instrucțiuni de lucru, pe comportamentul fiecărui individ, precum și pe gestionarea corectă a pericolelor și a evenimentelor neprevăzute pe șantierele noastre, îndrăznind să ne oprim și să facem un pas înapoi atunci când este necesar. “A privi – a alerta – a împărtăși” înseamnă a fi conștienți de riscuri, a evita rănile și a participa la dialog. Această dorință comună de a avea grijă de sine și de ceilalți, în fiecare loc, creează o dinamică de respect și de încredere și ilustrează valorile noastre.

Manifestăm excelență în materie de siguranță

citește mai mult

Conștientizare și instruire

Mai multe inițiative contribuie la dezvoltarea unei culturi a percepției riscului. Când echipele ajung la fața locului, există o inducere sistematică a siguranței pentru a-i face pe toți conștienți de riscurile pe care le pot întâmpina. Întâlnirile cu privire la sănătatea și securitatea în muncă au loc înainte de începerea fiecărei etape de construcție sau a unei noi operațiuni, iar conducerea efectuează vizite de siguranță pentru a discuta percepția riscului și pentru a se asigura că procedurile și instrucțiunile sunt adecvate și înțelese.

O serie de module de formare dedicate în mod special sănătății și securității în muncă, care acoperă toate liniile noastre de activitate și domeniile de expertiză, sunt oferite angajaților noștri prin intermediul Academiei VINCI Energies și al institutelor noastre conduse de mărci. Informațiile și discuțiile despre accidente, situații periculoase și lecții învățate sunt împărtășite în mod regulat în unitățile de business.

Săptămâna siguranței

În fiecare an, VINCI Energies organizează o Săptămână Internațională a Securității care implică toate unitățile de business. Evenimentul se concentrează pe implicarea colectivă și coeziunea echipei, aducând angajații împreună pentru a participa la ateliere care încurajează comunicarea și dialogul. Este, de asemenea, o oportunitate de a evidenția cele mai bune practici și de a împărtăși feedback.