Mediu inconjurator

Avem responsabilitatea de a găsi în mod colectiv soluții adecvate și practice ca răspuns la schimbările climatice și, prin urmare, ne angajăm să reducem amprenta asupra mediului, sprijinindu-ne în același timp clienții prin tranziția energetică.

VINCI a făcut din mediu o prioritate strategică în încercarea de a aborda urgența climatică. Nu este deloc surprinzător faptul că VINCI Energies s-a aliniat ambiției de mediu a Grupului în trei domenii principale.

Pârghii de acțiune

  • Acționează pentru climă
    reducerea emisiilor de CO2, eficiența energetică, rezistența structurilor
  • Optimizați resursele datorită sortării prin economie circulară
    și valorificării deșeurilor, materialelor
  • Păstrați mediile naturale Biodiversitate
    apă, aer, sol

Arnaud Grison

La toate nivelurile structurii noastre organizaționale, există convingerea puternică că trebuie să servim ca lider și sursă de inspirație în domeniul protecției mediului.


Arnaud Grison Chairman and cheif executive officer of VINCI Energies

Reducerea amprentei noastre de mediu

Ne-am angajat să reducem emisiile de gaze cu efect de seră cu 40% între 2018 și 2030, stabilindu-ne obiective precise și măsurându-le în timp. În conformitate cu structura noastră descentralizată, fiecare dintre unitățile noastre de business a adoptat această abordare pentru a-și elabora propriul scenariu de reducere a echivalentului CO2, implementând inițiative care reflectă realitățile regiunii și operațiunilor sale. Luăm măsuri concrete pentru a ne reduce amprenta asupra mediului prin utilizarea combustibililor alternativi și a energiei regenerabile, implementând flote de vehicule electrice și efectuând audituri energetice în clădirile noastre.

Corinne Lanièce

În calitate de accelerator al tranziției energetice și al transformării digitale, suntem bine poziționați pentru a aborda schimbările climatice și a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Provocările de mediu pot fi abordate în mai multe moduri și există soluții care să se potrivească tuturor clienților, indiferent de situația sau nevoile acestora.


Corinne Lanièce General secretary of VINCI Energies

Oferirea clienților noștri soluții de mediu

În toate liniile noastre de afaceri, ne valorificăm rolul de integrator pentru a sprijini și consilia clienții noștri pe parcursul proiectelor lor de eficiență energetică, inclusiv auditul, proiectarea și întreținerea instalațiilor care consumă mai puțină energie electrică. Companiile noastre își demonstrează creativitatea prin proiectarea de servicii ecologice care se potrivesc infrastructurii și clădirilor clienților lor, permițându-le să-și atingă obiectivele de reducere a amprentei de carbon.

Obiectivul nostru este să fim pragmatici și deschiși și să optăm pentru soluțiile cele mai eficiente și cele mai potrivite contextului fiecărei țări și clienți. Odată ce aceste soluții au fost testate pe teren, mărcile noastre — Actemium, Axians, Omexom și VINCI Facilities — joacă un rol vital în coordonarea și partajarea acestora cu toate unitățile noastre de business.

Mediul înconjurător prin realizările noastre