Securitatea si sanatatea la locul de munca: obiectivul nostru comun „zero accident”

Riscul de cadere in gol, riscul de electrocutare sau de manipulare a uneltelor si echipamentelor, riscul de accident de traseu, etc. In fiecare zi, constientizarea fiecaruia dintre angajati este esentiala pentru a evita accidentele la locul de munca si pentru a preveni bolile profesionale. Angajamentul VINCI Energies este sa ofere un mediu de lucru sigur pentru toti angajatii.

prévention-sécuritéAngajamentul nostru pentru securitatea si siguranta la locul de munca este sustinut de management si implica monitorizarea indeaproape a indicatorilor unitatile noastre de business in domeniul Safety, precum si o politica care sa ne permita o constientizare a fiecarui angajat prin programe de training.

Este absolut esential sa lucram impreuna in acest sens pentru a transforma Safety intr-o prioritate cotidiana. Comportamentul nostru orientat catre safety poate conduce la scaderea indicilor de frecventa si gravitate.

Safety la locul de munca: abordarea VINCI Energies

Prioritatea noastra – Zero accidente a dat nastere mai multor planuri de actiune:

  • Un program de introducere a noilor veniti pe santiere
  • Personalised accompaniment of new and temporary employees, as well as sub-contractors
  • Campanii de constientizare pentru purtarea echipamentului individual de protectie
  • Evaluarea riscurilor, audituri incrucisate
  • Programe de training dedicate
  • Campanii de comunicare pentru a informa, a dezbate si a promova schimburile de experiente: Asbestos e-learning programme, Safety Challenge events, Awareness Days to prevent musculoskeletal disorders (MSDs) and the „Zoe” safety programme to support preventive action via a fictitious character personifying our safety messages.
  • Vigiroute Plan: traficul rutier este un risc major si astfel a fost necesara dezvoltarii unei politici specifice. Vigiroute a fost implementat la nivel European si are ca scop imbunatatirea comportamentului conducatorilor auto. Acest training include si campanii de constientizare, precum: Charta Vigiroute si Pasaportul soferului.
  • Premiul pentru inovatii VINCI: in fiecare an, VINCI recompenseaza ideile geniale ale angajatilor. Printre celelalte categorii, un premiu pentru Safety recompenseaza inventia sau adaptarea uneltelor pentru a imbunatatii safety la locurile de munca.

Un eveniment anual dedicat safety la toate locurile de munca

Pentru a intensifica constientizarea in randul tuturor angajatilor, pentru a incuraja dezbateri si discutii despre sanatatea si securitatea la locul de munca, VINCI Energies organizeaza anual „Saptamana Safety„. Pe parcursul unei saptamani, toti angajatii VINCI Energies, din toate unitatile de business, se intalnesc in grupuri mici pentru a discuta impreuna subiecte comune.